گروه درمانی اصول مشخصی دارد که موجب بهبودی شرکت کنندگان گروه می شود. در این بخش به مهمترین آنها اشاره می کنم
القای امید: گروه شامل افرادیست که در مراحل مختلف فرایند درمانی قرار گرفتهاند. مشاهده افرادی که با مشکل مشابه مقابله کرده یا بهبود یافتهاند باعث امیدواری سایر افراد می شود.
تجربه مشترک: افراد خودشان را بخشی از گروهی میدانند که تجاربی مشابه خودشان داشتهاند؛ در نتیجه میدانند آنچه بر آنها گذشته، مشترک است و عمومیت دارد و در این زمینه، تنها نیستند.
تبادل اطلاعات: اعضای تیم با تبادل اطلاعات به یکدیگر کمک میکنند.
نوع دوستی: اعضای گروه، نقاط قوت خودشان را مطرح کرده و به سایر اعضای گروه کمک میکنند که منجر به تقویت عزت نفس و اعتماد به نفس آنها خواهد شد.
بازسازی روابط خانوادگی: فضای گروه درمانی بسیار شبیه فضای یک خانواده است. هر عضو از گروه، نقش تجارب کودکی خودش در شکلگیری شخصیت و رفتارهایش را بررسی مینماید. بعلاوه آنها میتوانند از رفتارهای مخرب و نامناسب در زندگی واقعی هم اجتناب نمایند.
توسعه تکنیکهای اجتماعی شدن: گروه درمانی مکان مناسبی برای به کارگیری رفتارهای جدید است. این مکان، امن و حمایتگر است و به اعضای گروه اجازه میدهد تا بدون ترس از شکست، به تجربه کردن و آزمودن بپردازند.
رفتار تقلیدی: افراد میتوانند از رفتار سایر اعضای گروه الگو برداری نموده یا به مشاهده و تقلید از رفتار درمانگر میپردازند.
یادگیری بین فردی: اعضای گروه از طریق تعامل با سایر افراد و کسب بازخورد از گروه و درمانگر به درک بیشتری از خودشان میرسند.